Blog Coen Schelfhorst, GuestHouse Hotel Kaatsheuvel: Een hotel waar je jezelf kan zijn

12 december 2017 | Roy Spijker
Blog Coen Schelfhorst, GuestHouse Hotel Kaatsheuvel: Een hotel waar je jezelf kan zijn<

Sinds de eerste ontwikkelingen van het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel hebben we het altijd belangrijk gevonden dat het een plek wordt waar iedereen zich thuis voelt. Een plek waar zowel onze gasten als medewerkers zich zelf kunnen zijn. We hopen dat over een aantal maanden de kindjes op hun sokken rondrennen in de living, dat ze nog even snel een warme choco komen drinken voor het slapen gaan en dat ook papa en mama op hun blote voeten over de daktuin lopen onder het genot van een rosétje. Kortom, net zoals thuis.

Pay-off

Deze gedachte hebben we gevangen in de GuestHouse pay-off: “een hotel waar je jezelf kunt zijn, net zoals Thuis”. Daarbij willen we weg van de slogan “a home away from home” want die suggereert in onze optiek dat je hetzelfde krijgt als thuis. Is het juist niet zo dat je in een hotel iets anders wilt dan thuis en dat je verrast wilt worden? Wij spelen daarom in op het gevoel dat je 'thuis' hebt. Het gevoel dat je op je gemak bent, dat je jezelf kan zijn, dat je met je voeten op de bank bij de haard mag zitten. Daarbij verrassen we je bij GuestHouse met het service niveau, we doen altijd meer dan dat de gast van ons verwacht. De sleutel tot dit alles ligt bij onze medewerkers en daarmee vragen we nogal wat van ze!

Medewerkers

Al brainstormend met het Hotel de Kroon team, dat straks ook het GuestHouse Hotel mee gaat runnen, kwamen we erachter dat ook voor de medewerkers moet gelden dat ze bij ons ‘zichzelf kunnen zijn'. Pas wanneer je jezelf kan zijn, kan je vanuit je intrinsieke motivatie gastvrij zijn naar onze gasten. Het moet bijna voelen alsof er goede vrienden bij je op bezoek komen die je eens lekker in de watten gaat leggen. Dit stem je dan natuurlijk af op de zakelijk of toeristische gast. Het is aan ons om het milieu te creëren waarin de “GuestHouse Hospitality” kan worden overgebracht op onze gasten. Daarbij horen zeker geen van A tot Z gescripte teksten of dikke handboeken met SOPs (Standard Operating Procedures). Ieder teamlid moet een bepaalde vrijheid krijgen om aan die excellente gastgerichtheid zijn of haar eigen invulling te geven, passend binnen de GuestHouse visie.

Kernwaarden

Hoe beter je de mensen betrekt bij het vertalen van missie, visie en kernwaarden naar concreet gedrag, hoe meer het gedragen gaat worden binnen de organisatie en hoe 'makkelijker' het wordt om invulling te geven aan de unieke 'GuestHouse Hospitality'. Een wijze les uit mijn Efteling-tijd. Het is dan namelijk iets van ons allemaal en niet iets wat wordt opgelegd vanuit de top van de organisatie. Vanuit de WHY bedachten we met elkaar de HOW en WHAT. De weg daarnaar toe was al een feestje! In mooie gesprekken en pittige discussies met de teamleden kwamen we uit op wat en wie we echt willen zijn en wat we willen beloven aan onze gasten.

Elke dag 1% BETER;

Met een sportief aangelegd team en het gevoel dat hospitality echt topsport is, ontstond vrij snel het acroniem voor BETER:

Betrokken en gepassioneerd
Enthousiast en Energiek
Teamplayers
Echt gastvrij en gastgericht
Resultaatgericht en ondernemend

Over de invulling van deze kernwaarden kan ik zeker nog vijf blogs schrijven, maar wat is het leuk om hier met mensen mee aan de slag te gaan! Vanaf juni 2018 moeten we dit ook nog maar eens gaan waarmaken! Voel jij hier iets bij? Wij zoeken nog talenten die half 2018 het team komen versterken. Op jobs.guesthousehotels.nl publiceren we vanaf eind december weer nieuwe vacatures. 

Volgende maand neem ik jullie graag mee in ons foodwaste verhaal. Hoe wij samen met de lokale Albert Heijn de voedselverspilling te lijf gaan in GuestHouse Kitchen!

Coen Schelfhorst

Nieuwsbrief

Overig nieuws

Van der Valk Verbouwen
Nieuw gastvrijheidsconcept bij De Cantharel

Na een grondige verbouwing is de nieuwe entree van de hotelhoeve nu gesitueerd in het hart van het gebouw, als verbinding tussen de oude en de nieuwe vleugel van het hotel. De entree staat symbool voor het nieuwe gastvrijheidsconcept waarmee de Cantharel haar gasten nog meer kan verwennen en verrass...

Hotelbouwplannen Bed&Breakfast
Voormalig hotel in Markelo wordt B&B

Voormalig hotel-restaurant 'In de Dennen' in Markelo wordt omgebouwd tot een bed and breakfast met wellnesscentrum en ook nog eens een kleine praktijk voor chirurgische ingrepen, zo lezen we op tubantia.nl Aantal kamers Julian Kuyumdzhiev is medisch specialist en van Bulgaarse afkoms...

Hotel Achtergronden
Oproep: werk je mee aan dit onderzoek over toeristenbelasting?

Ilse van Ipenburg sudeert af aan de Universiteit Maastricht. In opdracht van BookDifferent.com en ABN AMRO doet zij onderzoek naar de verduurzaming van de hotelsector en specifiek naar hoe de toeristenbelasting slimmer kan worden ingezet. Hoe kan dit worden gebruikt zodat investeren in duurzaamheid ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Interview Longread
Pacelle van Goethem: “Ik wil dat mensen met goede ideeën gehoord worden”

Er zijn mensen die geweldige ideeën hebben, maar niet worden gehoord. Terwijl anderen eigenlijk niet veel te vertellen hebben, maar hele volksstammen achter zich aan krijgen. Pacelle van Goethem doet onderzoek naar wat er gebeurt in de hersenen bij mensen die overtuigd worden. En naar de reden ...

Tech Marriott
Amazon betreedt de hotellerie met Alexa for Hospitality

Amazon heeft een versie voor hotels van spraakassistent Alexa aangekondigd. Deze is speciaal ontwikkeld voor gebruik in hotelkamers. Hiermee betreedt Amazon dus ook de hotellerie. Alexa for Hospitality is gericht op gasten van bijvoorbeeld hotels en vakantiehuizen. Door het geven van spraakopdra...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: