Boetiekhotel en restaurant in hedendaagse woonwinkel

10 september 2019 | Thijs Jacobs

Interieurdesigner en meubelgroothandel Keijser&Co restaureert het Arsenaal in Grave en transformeert het tot een luxe Lifestyle Center, boetiekhotel, expositieruimte, restaurant en evenementenlocatie. Door het pand zal na jaren van leegstand een nieuwe wind gaan waaien.

Van Jan des Bouvrie naar Keijser&Co

Sinds mei 2019 zijn Aard Keijser en Lonneke van der Weyden – de eigenaren van Keijser&Co – eigenaar van dit monumentale pand dat voorheen het eigendom was van Jan des Bouvrie. Van 1999 tot en met 2006 was hij hier gevestigd met een hedendaagse woonwinkel.

Keijser&Co heeft zijn keuze op het Arsenaal laten vallen vanwege de centrale ligging (Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en het Ruhrgebied), de authentieke uitstraling en de lange geschiedenis van het pand. Zij gaan het Arsenaal transformeren tot een levendig Lifestyle Center met een (inter)nationale aantrekkingskracht van zowel consumenten als bedrijven.

In het Arsenaal zullen 10 tot 15 bedrijven met diverse expertises uit hetzelfde segment elkaar versterken en een totaalbeleving bieden op gebied van lifestyle en wonen. Aard Keijser legt het concept uit: “Bezoekers vanuit binnen- en buitenland komen naar Grave om  inspiratie op te doen, om een bestelling te plaatsen voor de inrichting van bijvoorbeeld hun villa, hotel, kantoor, cruiseschip of vakantiehuis of voor alleen een nieuwe bank, bed, keuken, vloer of tuinmeubilair. Maar ze kunnen er ook terecht om bijzondere woonaccessoires, exclusieve sieraden en luxe geschenken aan te schaffen, zoals iconische kunstboeken. De beleving wordt compleet gemaakt met exposities van kunst en design en het restaurant met een terras in de binnentuin. Daarnaast is het mogelijk om op de bovenste verdieping van het Arsenaal in één van de acht kamers van het boetiekhotel te overnachten, die volledig zijn ontworpen en ingericht door de bedrijven die in het Lifestyle Center gevestigd zijn.”

Lifestyle Center, restaurant, boetiekhotel én evenementenlocatie

De horeca neemt een centrale rol in binnen het Arsenaal. Het restaurant zal aantrekkingskracht hebben op de bezoekers van het 4.500 m2 tellende Lifestyle Center, op gasten uit de directe omgeving en gasten die de horeca van het Arsenaal kiezen als een centraal punt om af te spreken voor zakelijke doeleinden. Ook het boetiekhotel en diverse evenementen zullen bezoekers gaan trekken naar het Arsenaal.

Ambitieuze horeca-exploitant gezocht

Aangezien de horeca een belangrijk onderdeel is binnen het Lifestyle Center, is First Mate Consultancy & Concepts ingeschakeld om de werving en selectie voor een horecaexploitant te verzorgen. Zowel het restaurant als het boetiekhotel en de evenementencatering vallen onder de verantwoordelijkheid van de exploitant. Geïnteresseerde horecapartijen kunnen zich vanaf 9 september 2019 aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 7 en 9 oktober in het Arsenaal in Grave via www.firstmate.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Columns Blog
Column Tanja Seegers: Ongedierte (en hoe Booking.com haar in de steek liet)

De telefoon rinkelt… Ik kijk op mijn horloge: 7.50 uur. Wie belt er in godsnaam tijdens de ontbijtservice. Ik haal snel de eitjes uit de pan en neem op. Een man begint een lang verhaal af te steken maar het enige wat ik opvang is bedwantsen. Bedwantsen??? Wat?? Omdat de ontbijtzaal nog vol...

Toerisme Opening
Landal Kaatsheuvel verwelkomt op 4 oktober de eerste gasten

Vanaf 4 oktober 2019 zijn de eerste gasten welkom op het gloednieuwe luxe vakantiepark Landal Kaatsheuvel, waar de eerste 24 vakantiewoningen gereed zijn. Voordat het zover is, kunnen huiseigenaren en relaties komen proefslapen in het weekend van 27 september. In datzelfde weekend vinden op 28 en 29...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Video Hoteltech
Video: HotelTech 2019, dagvoorzitter Jeroen Smit: "Bent u future-proof?"

Jeroen Smit is de dagvoorzitter van HotelTech 2019. In het filmpje hieronder vertelt hij over het centrale thema van HotelTech en over de verschillende redenen waarom jij HotelTech niet mag missen dit jaar. Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en ...

Hilton Personeel
Roberto Payer viert 50-jarig jubileum bij Hilton

Iedereen maakt ooit ergens een loopbaandebuut. Dat iemand 50 jaar later nog bij hetzelfde bedrijf in dienst is én meer dan actief, is een unicum. Vandaag viert Roberto Payer, cluster general manager van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam zijn 50-jarig jubileum bij Hilton. In zij...

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan het definitieve programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik. De eerste namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en aut...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: