BUNK Hotels opent eerste vestiging in Utrecht

20 juni 2019 | Thijs Jacobs

Op 20 juni 2019 heeft BUNK haar deuren geopend voor publiek in de Westerkerk te Utrecht. De monumentale kerk is omgetoverd tot ontmoetingsplek voor Utregters en mensen van ver. BUNK biedt een gezellig café, restaurant en bar met zelfgebrouwen bier, maaltijden vanuit de wereldkeuken vanaf 10 euro en lange tafels om aan te eten, borrelen, werken of gewoon te hangen. Vanaf 7.00 uur staat het stadsontbijt klaar en de keuken blijft open tot 22.30 uur. Het is het een fijne plek voor afspraken, op kruipafstand van het Centraal Station en Tivoli Vredenburg. Ook biedt BUNK een kalender vol optredens en exposities van up-and-coming lokaal talent. Waar ze geen entree voor vragen, want hun kerkdeuren staan (bijna) altijd open, voor iedereen.

De eerste vestiging van de nieuwe hotelgroep BUNK Hotels heeft haar deuren in Utrecht geopend na een intensieve verbouwing van een jaar. BUNK is niet zomaar een hotel, maar een sociale plek waar reizigers en stadsbewoners samenkomen in een unieke omgeving, waar ze kunnen werken, eten, drinken, slapen en/of chillen. In Amsterdam wordt zeer binnenkort een tweede BUNK vestiging geopend in de St. Ritakerk in Amsterdam Noord.

Samenkomen in de kerk

Vroeger kwam de buurt samen in de Westerkerk. BUNK wil deze buurtfunctie terugbrengen. In een intiem interieur vol kunst en authentieke elementen uit het voormalig kerkmeubilair, wordt veel georganiseerd. Soms laten zij het oude orgel weer klinken, soms zie je er een optreden van een singer-song writer. Het is bij BUNK nooit saai. Wel toegankelijk, want alle evenementen zijn gratis. BUNK is het volkshuis 2.0.

Kamers & pods

BUNK combineert het comfort van hotels met het sociale idee van hostels. De 45 kamers zijn compact, maar ontworpen met oog voor detail. De kamers zijn zo ingericht dat iedere centimeter slim is gebruikt is.

Ze beschikken over een comfortabel bed, douche en toilet, maar stimuleren tegelijkertijd de gast om hun kamer uit te gaan om te genieten van de magistrale ruimte onder het hoge houten gewelf. Voor backpackers is er de hostelruimte met 60 pods; capsules met een bed erin die middels een geluids- en lichtwerend gordijn kunnen worden afgesloten voor privacy.

Vlees, vis, vega? Alles goed

Bij BUNK op het menu staan herkenbare gerechten vanaf 10 euro uit de wereldkeuken, geserveerd in een kom met een verrassende twist. Dagelijks vanaf 7.00 tot 22.30 uur biedt het restaurant ruime keuze uit duurzame vlees- en visgerechten, die ook heel lekker zijn als vegetarische variant. In de keuken wordt er bewust gekozen voor betaalbare en biologische streekproducten en doen ze er alles aan om voedselverspilling te voorkomen. Duurzaam, maar niet duur, is het motto van BUNK. Elke dag vanaf 7.00 tot 10.30 uur kunnen buurtgenoten en hotelgasten aanschuiven voor een stadsontbijt, met onbeperkt koffie, thee en sappen.

Koffie en bier van hier

Met de drankkaart laat BUNK haar trots voor de stad zien. Koffie komt van de brander om de hoek, fris van lokale startups. Naast het zelfgebrouwen BUNK bier, staat ook een grote selectie bieren uit de streek op tap. Verder is het menu lang en divers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Hotelketens Internationaal
Icelandair Hotels heeft een koper gevonden

De Icelandair Group heeft in het Maleisische Berjaya Land Berhad een koper gevonden voor Icelandair Hotels. Via de Ierse dochter Berjaya Property Ireland Limited neemt het een meerderheidsaandeel in de hotelketen. Icelandair heeft op dit moment acht hotels op IJsland, met een negende hotel in ont...

Accor Amsterdam
Vierde Accor-hotel klaar voor meetings en events farmaceuten

Ook Novotel Amsterdam City voldoet nu aan de eisen voor meetings en events in de gezondheidszorg / farmaceutische industrie. Het is het vierde als groen gecertificeerde Accor-hotel, na Mercure Amsterdam City, Movenpick Amsterdam City Centre en Novotel Amsterdam Schiphol Airport. De locatie in de omg...

Internationaal Advertorial
Het Royal Senchi Hotel in Ghana is tevreden met Van Hessen

Het Royal Senchi Hotel in Ghana maakt al vanaf 2013 gebruik van de Hotel Applicaties van Van Hessen: Opera PMS – Micros POS en Materials Control. Gelegen op twee uur rijden van de hoofdstad Accra, in Akosombo, tref je hier een klein paradijs aan. General Manager Gerard Schraven (Nederlandse...

Achtergronden Longread
Zo gaat de NVWA te werk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit houdt toezicht op de voedselveiligheid bij horecabedrijven, brouwerijen en andere horecaleveranciers. Als ondernemer heb je veel invloed op een goede beoordeling en daarmee een lichtere vorm van toezicht door de NVWA. Zorg dus dat je weet wat de NVWA belangr...

Amsterdam Opening
Verslag van de pre-opening van citizenM Amstel Amsterdam

Hospitality Management woonde de 'pre-opening' van citizenM Amstel Amsterdam bij. Michael Levie en Robin Chadha leidden de aanwezigen hoogstpersoonlijk rond, waarbij ook de rol van communicatiemanager Paola niet onderschat mag worden, en lichtten de keuze voor deze locatie toe. Levie: &q...

Interview Longread
Horecakoning Casper Reinders: "Ik zou weleens een hotel willen openen"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: