BUNK Hotels Utrecht opent in juni haar deuren

2 mei 2019 | Yonne van Geene

BUNK Utrecht opent 20 juni 2019 haar deuren. Dit hotel is de eerste vestiging van de nieuwe hotelgroep BUNK Hotels. Dit eigenzinnige hotel is een plek waar wereldgasten uit de wijk en stadsmensen van ver elkaar kunnen ontmoeten. Een platform waar lokale kunstenaars toegang krijgen tot een breed publiek. Het hotel wordt gerealiseerd in een oude kerk met een nieuwe bestemming. Voor iedereen die in een verwonderende omgeving wil werken, eten, drinken, slapen of chillen. Om de opening te vieren, heeft BUNK Hotels een bijzondere campagne gelanceerd waarmee ze BUNK Utrecht voor een dag en een nacht weggeven.

Voordat BUNK Hotel Utrecht officieel haar deuren opent, bieden zij iemand de kans om dit hotel te winnen waar hij of zij samen met 40 gasten een droom kunnen uitleven, compleet met een overnachting, een diner in BUNK Restaurant Utrecht en een ontbijt. Via de website kunnen de dromen worden beschreven, vergezeld van een pakkende titel en een bijpassend beeld. Vervolgens kan het online stemmen beginnen.

Het is hier geen hotel 

Op de Utrechtse Westerkerk hangt tijdelijk een doek met de tekst: 'Het is hier geen hotel'. Met een knipoog spreekt BUNK uit dat het, ondanks dat het natuurlijk wel een hotel is, vooral een plek gaat zijn waar iedereen zich welkom voelt. BUNK is voor en van iedereen. Het gaat een sociale plek worden met veel aandacht voor kunst en cultuur.

BUNK combineert het comfort van hotels met het sociale idee van hostels. Moderne reizigers kunnen kiezen voor één van de 45 compacte kamers of voor de BUNK Pod. De totaal 60 Pods zijn capsules met een bed erin, die middels een verduisterend gordijn kunnen worden afgesloten voor totale privacy. De kamers zijn zo ingericht dat iedere centimeter slim is gebruikt is. Je vindt er alles wat je nodig hebt, van hoge kwaliteit.

Hoe het er uit gaat zien

BUNK Utrecht bevindt zich in de monumentale Westerkerk uit 1891. De inrichting van BUNK is niet bedoeld als trendy of hip, maar uniek en tijdloos. De karakteristieke elementen van het pand, zoals de galerij, de hoge gekleurde ramen en het orgel, krijgen een centrale plek in de beleving. Uit duurzaamheidsoogpunt zijn zoveel mogelijk materialen uit de kerk hergebruikt. Middenin de kerkzaal is een groot houten blok gebouwd met daarin een bar, de keuken en hotelkamers. Dit blok is bekleed met de voormalige kerkbanken. Een glazen lift brengt gasten langs het Rijks monumentale Quellhorst orgel omhoog tot in de nok van de kerk, vier verdiepingen hoog.

BUNK Hotel Amsterdam

BUNK Amsterdam is de tweede vestiging van BUNK Hotels die in de nazomer opent. Ook deze vestiging wordt gerealiseerd in een monumentale kerk, namelijk de St. Ritakerk in Amsterdam Noord aan het Hagedoornplein 2. Hier worden circa 106 hotelkamers en 52 pods gerealiseerd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Hotelketens Internationaal
Icelandair Hotels heeft een koper gevonden

De Icelandair Group heeft in het Maleisische Berjaya Land Berhad een koper gevonden voor Icelandair Hotels. Via de Ierse dochter Berjaya Property Ireland Limited neemt het een meerderheidsaandeel in de hotelketen. Icelandair heeft op dit moment acht hotels op IJsland, met een negende hotel in ont...

Accor Amsterdam
Vierde Accor-hotel klaar voor meetings en events farmaceuten

Ook Novotel Amsterdam City voldoet nu aan de eisen voor meetings en events in de gezondheidszorg / farmaceutische industrie. Het is het vierde als groen gecertificeerde Accor-hotel, na Mercure Amsterdam City, Movenpick Amsterdam City Centre en Novotel Amsterdam Schiphol Airport. De locatie in de omg...

Internationaal Advertorial
Het Royal Senchi Hotel in Ghana is tevreden met Van Hessen

Het Royal Senchi Hotel in Ghana maakt al vanaf 2013 gebruik van de Hotel Applicaties van Van Hessen: Opera PMS – Micros POS en Materials Control. Gelegen op twee uur rijden van de hoofdstad Accra, in Akosombo, tref je hier een klein paradijs aan. General Manager Gerard Schraven (Nederlandse...

Achtergronden Longread
Zo gaat de NVWA te werk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit houdt toezicht op de voedselveiligheid bij horecabedrijven, brouwerijen en andere horecaleveranciers. Als ondernemer heb je veel invloed op een goede beoordeling en daarmee een lichtere vorm van toezicht door de NVWA. Zorg dus dat je weet wat de NVWA belangr...

Amsterdam Opening
Verslag van de pre-opening van citizenM Amstel Amsterdam

Hospitality Management woonde de 'pre-opening' van citizenM Amstel Amsterdam bij. Michael Levie en Robin Chadha leidden de aanwezigen hoogstpersoonlijk rond, waarbij ook de rol van communicatiemanager Paola niet onderschat mag worden, en lichtten de keuze voor deze locatie toe. Levie: &q...

Interview Longread
Horecakoning Casper Reinders: "Ik zou weleens een hotel willen openen"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: