Colliers International zet afdeling Food & Beverage op

23 mei 2018 | Thijs Jacobs

Op 1 juni start vastgoedadviseur Colliers International met een nieuwe afdeling Food & Beverage onder leiding van Etienne van Unen. Deze afdeling is een uitbreiding van de afdeling Retail. 

Food & Beverage (F&B) speelt een steeds belangrijkere rol in het retaillandschap. Het aandeel stijgt naar verwachting de komende jaren naar 20 tot 25% in vergelijking met 12% nu. "De spectaculaire groei in F&B wordt gedreven door een veranderende consument die beleving steeds belangrijker vindt dan bezit. Deze ontwikkelingen vragen om specialistische kennis en aanpak. Je moet goed snappen welke concepten slagingskans hebben in welk gebied, welke financieringsvormen er mogelijk zijn, hoe franchiseformules werken. En dit in internationaal verband", zegt Etienne.

Trends en nieuwe concepten

Het F&B-team begint met vier man en werkt nauw samen met experts uit de Restaurants & Leisure teams in Londen, de VS, Azië en het Midden-Oosten. Zo worden trends en nieuwe concepten ontdekt waarvan onze opdrachtgevers kunnen profiteren. Er wordt daarnaast ook veel kennis uitgewisseld met het Hotelteam van Colliers. In de hotelwereld staat consumentgericht denken al heel lang centraal en ook hier wordt F&B steeds belangrijker. 

Trends en nieuwe concepten

Dirk Bakker, CEO van Colliers International: ‘De ontwikkelingen in F&B gaan razendsnel. Daarom is het belangrijk om een nieuwe afdeling op te zetten die zich volledig richt op deze sector en samenwerkt met onze internationale F&B-experts. Hiermee kunnen we onze opdrachtgevers nog gerichter en innovatiever bedienen en toekomstgericht adviseren.'

Nieuwsbrief

Overig nieuws

Van der Valk Verbouwen
Nieuw gastvrijheidsconcept bij De Cantharel

Na een grondige verbouwing is de nieuwe entree van de hotelhoeve nu gesitueerd in het hart van het gebouw, als verbinding tussen de oude en de nieuwe vleugel van het hotel. De entree staat symbool voor het nieuwe gastvrijheidsconcept waarmee de Cantharel haar gasten nog meer kan verwennen en verrass...

Hotelbouwplannen Bed&Breakfast
Voormalig hotel in Markelo wordt B&B

Voormalig hotel-restaurant 'In de Dennen' in Markelo wordt omgebouwd tot een bed and breakfast met wellnesscentrum en ook nog eens een kleine praktijk voor chirurgische ingrepen, zo lezen we op tubantia.nl Aantal kamers Julian Kuyumdzhiev is medisch specialist en van Bulgaarse afkoms...

Hotel Achtergronden
Oproep: werk je mee aan dit onderzoek over toeristenbelasting?

Ilse van Ipenburg sudeert af aan de Universiteit Maastricht. In opdracht van BookDifferent.com en ABN AMRO doet zij onderzoek naar de verduurzaming van de hotelsector en specifiek naar hoe de toeristenbelasting slimmer kan worden ingezet. Hoe kan dit worden gebruikt zodat investeren in duurzaamheid ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Interview Longread
Pacelle van Goethem: “Ik wil dat mensen met goede ideeën gehoord worden”

Er zijn mensen die geweldige ideeën hebben, maar niet worden gehoord. Terwijl anderen eigenlijk niet veel te vertellen hebben, maar hele volksstammen achter zich aan krijgen. Pacelle van Goethem doet onderzoek naar wat er gebeurt in de hersenen bij mensen die overtuigd worden. En naar de reden ...

Tech Marriott
Amazon betreedt de hotellerie met Alexa for Hospitality

Amazon heeft een versie voor hotels van spraakassistent Alexa aangekondigd. Deze is speciaal ontwikkeld voor gebruik in hotelkamers. Hiermee betreedt Amazon dus ook de hotellerie. Alexa for Hospitality is gericht op gasten van bijvoorbeeld hotels en vakantiehuizen. Door het geven van spraakopdra...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: