Golden Tulip Hotel Central start renovatie

12 juni 2019 | Thijs Jacobs

Op 17 juni start het laatste gedeelte van de renovatie van Brasserie Cé bij Golden Tulip Hotel Central, namelijk de complete renovatie van de serre en entree aan de Markt. Het ontwerp is eigentijds waar subtiele klassieke elementen van de huidige, historische serre in terugkomen. Ook start hotel dan meteen met de renovatie van 15 hotelkamers. Vanaf 1 juli tot en met 6 september komt er een tweede serie van 15 hotelkamers bij. Naar verwachting duurt de verbouwing van de serre ongeveer vier weken en kunnen gasten vanaf 19 juli genieten van de fonkelnieuwe serre met prachtig uitzicht op de Markt.

Tijdens de verbouwing van de serre is de ingang van het hotel en Brasserie Cé aan de marktzijde tijdelijk niet toegankelijk. In het weekend wordt hier een speciale trap neergezet om gasten toch toegang te verlenen tot Brasserie Cé. Doordeweeks kunnen gasten het hotel en brasserie Cé bereiken via de hotelingang aan het Burgemeester Loeffplein 98.

Nieuwe serre

Met de bouw van de nieuwe serre maakt de huidige serre, uit 1987, plaats voor een fris aanzicht van Golden Tulip Hotel Central. Het ontwerp is een eigentijdse interpretatie van de klassieke smeedijzeren luifel met glazen lessenaarsdak uit 1900, passend bij de gepleisterde lijstgevel van het hotel. De plint is gemaakt van Belgisch hardsteen. Smeedijzeren spanten en hekwerken zijn speciaal ontworpen en op maat gemaakt. Daarnaast krijgt de serre een bijzondere raamconstructie bestaande uit verticale schuiframen van 3 meter breed.  De middelste ramen kunnen omhoog geschoven worden, zodat gasten over de hele breedte vanuit de serre van de zon kunnen genieten. De naastgelegen entree van Brasserie Cé kan uiteraard niet achterblijven en krijgt ook een facelift. Hier worden de luifel en het tourniquet vervangen.

Metamorfose

De vernieuwde serre is onderdeel van het grootschalige renovatieproject van Golden Tulip Hotel Central dat in 2016 startte met de vernieuwing van de 14e-eeuwse gewelvenkelder de Hoofdwacht en de realisatie van een luxe penthouse van maar liefst 150 m2. Het jaar daarop volgde de vernieuwing van de Brasserie en keuken. Vorig jaar was de Moriaen Bar aan de beurt. Nu is het dus ook tijd voor de laatste stap in de metamorfose van Brasserie Cé met de complete renovatie van de serre en entree aan de Markt én de start van de renovatie van de eerste 30 hotelkamers. Alle 125 hotelkamers zullen naar verwachting eind 2020 klaar zijn.

Over Golden Tulip Hotel Central

Golden Tulip Hotel Central in ’s-Hertogenbosch is een vier-sterren hotel met in totaal 125 kamers en een luxe penthouse. Het hotel kent een rijke geschiedenis en een markante familiehistorie. Een bron van Bourgondische gastvrijheid en bruisend middelpunt van activiteiten in een entourage op hoogwaardig, internationaal niveau. Het verhaal van een bijzondere dynastie van hoteliers in een bijzonder pand midden in het hart van ’s-Hertogenbosch.

Met een abonnement op Hotelbouwplannen weet je altijd wie, wat, waar en wanneer bouwt of verbouwt binnen de hotellerie. Meer info hier. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Blog Coronacrisis
"Ook met de versoepeling van de maatregelen gaan veel hotels het niet redden"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Coronacrisis
Tegelijk fysiek en digitaal vergaderen bij Regardz

Tijdens de persconferentie van 19 mei is bekend gemaakt dat de Horecabranche vanaf 1 juni binnen (met beperkt aantal gasten) en buiten weer open mag. Eerder introduceerde Regardz Hotels & Meeting Centers al ‘Meeting Hygienics’, waarmee ze haar locaties en services volledig heeft aang...

Accor Internationaal
Accor tekent overeenkomst voor nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor heeft de franchiseovereenkomst voor de komst van het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in samenwerking met haar Franchise Partner INDUSTRIE HOTELIERE via haar dochteronderneming Bricks & Leisure getekend. Het nieuwe Mercure hotel telt 117 kamers en ligt pal naast de bekende toeristische t...

Coronacrisis
Gooiland gaat verder met een kleiner team

De hele evenementen- en horecabranche is zwaar getroffen door COVID-19. Helaas heeft het ook zijn weerslag op Gooiland. In deze moeilijke tijd heeft eigenaar Philip Lamers moeten besluiten vanaf 1 juni aanstaande het stokje over te nemen van algemeen directeur Lydia Baloe en commercieel manager Laur...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: