Groninger ondernemer Fred Dalebout koopt horeca imperium Martini Hotel Group

11 december 2017 | Thijs Jacobs

Dalebout (47), die al voor 50% eigenaar was, heeft met ingang van 1 december de aandelen van Frans Kappenburg (68) overgenomen en is daarmee de enige eigenaar geworden van de Martini Hotel Group en heeft door deze transactie de toekomst van dit mooie bedrijf gewaarborgd. Het vastgoed van WEEVA, Martini Hotel en Bud Gett Hostels is door Dalebout verkocht aan Van der Vorm Vastgoed BV in Rotterdam.

Naast de exploitaties aan het Zuiderdiep zijn ook de exploitaties van Taveerne Rabenhaupt en Brinkhotel in handen gekomen van Dalebout.
Dalebout en Kappenburg bezitten samen nog De Rietschans aan het Paterswoldsemeer.

Zeventiende zaak


Kappenburg heeft daarnaast nog het strandpaviljoen in aanbouw in Haren, dat met Pasen opent. Het is zijn 17de zaak. Nadat hij in 2001 het City Hotel in de stad verkocht, kocht hij in 2002 WEEVA van de familie IJsseldijk aan het Zuiderdiep. Dat doopte hij om tot het Martini Hotel. In 2008 werd Dalebout er directeur. Ze breidden het hotel uit met een hostel met 134 bedden en het hotel groeide van 76 naar 117 kamers. In 2011 openden ze restaurant WEEVA (Woon - En Eethuis Voor Allen), precies 140 jaar nadat de volksgaarkeuken daar zijn eerste maaltijden serveerde. Samen begonnen ze daarna ook restaurant De Rietschans (dat in vlammen opging vlak na de opening in 2014 en inmiddels herbouwd is).

Dalebout werd tijdens deze overname bijgestaan door BNP Paribas Real Estate, Trip Notarissen, Connectorfinance en Afier.   

Nieuwsbrief

Overig nieuws

Van der Valk Verbouwen
Nieuw gastvrijheidsconcept bij De Cantharel

Na een grondige verbouwing is de nieuwe entree van de hotelhoeve nu gesitueerd in het hart van het gebouw, als verbinding tussen de oude en de nieuwe vleugel van het hotel. De entree staat symbool voor het nieuwe gastvrijheidsconcept waarmee de Cantharel haar gasten nog meer kan verwennen en verrass...

Hotelbouwplannen Bed&Breakfast
Voormalig hotel in Markelo wordt B&B

Voormalig hotel-restaurant 'In de Dennen' in Markelo wordt omgebouwd tot een bed and breakfast met wellnesscentrum en ook nog eens een kleine praktijk voor chirurgische ingrepen, zo lezen we op tubantia.nl Aantal kamers Julian Kuyumdzhiev is medisch specialist en van Bulgaarse afkoms...

Hotel Achtergronden
Oproep: werk je mee aan dit onderzoek over toeristenbelasting?

Ilse van Ipenburg sudeert af aan de Universiteit Maastricht. In opdracht van BookDifferent.com en ABN AMRO doet zij onderzoek naar de verduurzaming van de hotelsector en specifiek naar hoe de toeristenbelasting slimmer kan worden ingezet. Hoe kan dit worden gebruikt zodat investeren in duurzaamheid ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Interview Longread
Pacelle van Goethem: “Ik wil dat mensen met goede ideeën gehoord worden”

Er zijn mensen die geweldige ideeën hebben, maar niet worden gehoord. Terwijl anderen eigenlijk niet veel te vertellen hebben, maar hele volksstammen achter zich aan krijgen. Pacelle van Goethem doet onderzoek naar wat er gebeurt in de hersenen bij mensen die overtuigd worden. En naar de reden ...

Tech Marriott
Amazon betreedt de hotellerie met Alexa for Hospitality

Amazon heeft een versie voor hotels van spraakassistent Alexa aangekondigd. Deze is speciaal ontwikkeld voor gebruik in hotelkamers. Hiermee betreedt Amazon dus ook de hotellerie. Alexa for Hospitality is gericht op gasten van bijvoorbeeld hotels en vakantiehuizen. Door het geven van spraakopdra...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: