Hotel Blue Nijmegen geopend

18 mei 2016 |
Hotel Blue Nijmegen geopend<

Hotel Blue is deze week geopend. Blue, aan de Oranjesingel 14-20 in Nijmegen, heeft 30 hotelkamers en een longstay appartement. Blue biedt
ook onderdak aan Juliette’s Cosina, Salon de Thé & Lounge en de Blue bar; vernieuwende horecagelegenheden voor hotelgasten, Nijmegenaren en zakelijke bezoekers. Blue en Juliette zijn een initiatief van MANNA dat 50 meter verder aan de Oranjesingel 2c ligt.

Historische gevels
Blue en Juliette zijn gevestigd in vier stadspanden uit het begin van de 20ste eeuw. Achter de historische gevels is na een intensieve verbouwing van bijna twee jaar een modernistisch totaal-horecaconcept gecreëerd: hotel, bar, lounge, restaurant, tuinterras en boardrooms vormen een bijzondere eenheid in stijl, hospitality en visie.

Thuishaven voor iedereen
Het initiatief is van Sander Hendrix en Aïda Papilaja-Hendrix, eigenaren van MANNA Nijmegen. Het idee was een compleet nieuw en vernieuwend hotel te starten. Sander: “Er komen steeds meer toeristen en zakelijke reizigers uit heel de wereld naar Nederland en Nijmegen toe die op zoek zijn naar comfortabele en betaalbare hotelkamers. Die ontvangen we graag maar willen we ook iets meer bieden dan alleen dat. Bij Blue en Juliette beleven onze gasten een unieke ervaring in gastvrijheid, design en comfort. Of dat nou hotelgasten uit China of Duitsland zijn, zakelijke teams die vergaderen en overnachten, lokale creatieve zelfstandigen of vriendinnenclubjes zijn: we zijn de thuishaven voor alle wereldburgers. Juliette’s Cosina, de salon de thé, lounge en bar vormen zich volledig naar ieders behoefte.” Blue is daarbij perfect complementair aan MANNA. Aïda: “Wat bij MANNA niet mogelijk was vanwege de ruimte of constructie, hebben we hier wel kunnen realiseren: lounge, receptie, lift, eigen parkeerplaats en instore shop. MANNA heeft dan weer de luxe suites en de grote volledige restaurantkeuken.”

Totaalconcept in ontwerp en inrichting
Het ontwerp en de inrichting van Blue en Juliette komen uit de creatieve koker van Eric de Bruijn (Egoista.com). Hij is samen met Sander en Aïda verantwoordelijk voor het totaalconcept: van bouwtechnische indeling tot en met meubilair, kunst, kleurstelling, accessoires en gadgets. Opvallend is onder meer het iconische tegelplateau als achterwand van de Blue bar. Het zijn zo’n 2.000 tegels handbeschilderd door kunstenares Meinke Flesseman uit Portugal.

Blue is meer dan een hotel. Het is een nieuw hoofdstuk in hospitality in Nijmegen. Juliette’s Salon de Thé & Lounge, de Blue bar en Juliette’s Cosina met tuinterras bieden alles waar gasten zin in kunnen hebben: Illy Coffee, Dammann Frères thee, pastry, pie & chocolade, vruchtensappen, wijn, Champagne, cocktails, appetizers en wereldsnacks. Mentor en coach van het Blue barteam is Ivar de Lange, internationale bartender superster. Onder zijn leiding heeft Blue ook een eigen gin ontworpen en laten destilleren. De signature Blue Gin wordt door kenners nu al zeer gewaardeerd.

Juliette is vanaf 09:00 uur ’s ochtends tot ’s avonds laat geopend. De keuken van Juliette’s Cosina is vanaf 17:00 uur in bedrijf. Hotel Blue is 24/7 toegankelijk voor hotelgasten.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
"Ook met de versoepeling van de maatregelen gaan veel hotels het niet redden"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Coronacrisis
Tegelijk fysiek en digitaal vergaderen bij Regardz

Tijdens de persconferentie van 19 mei is bekend gemaakt dat de Horecabranche vanaf 1 juni binnen (met beperkt aantal gasten) en buiten weer open mag. Eerder introduceerde Regardz Hotels & Meeting Centers al ‘Meeting Hygienics’, waarmee ze haar locaties en services volledig heeft aang...

Accor Internationaal
Accor tekent overeenkomst voor nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor heeft de franchiseovereenkomst voor de komst van het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in samenwerking met haar Franchise Partner INDUSTRIE HOTELIERE via haar dochteronderneming Bricks & Leisure getekend. Het nieuwe Mercure hotel telt 117 kamers en ligt pal naast de bekende toeristische t...

Coronacrisis
Gooiland gaat verder met een kleiner team

De hele evenementen- en horecabranche is zwaar getroffen door COVID-19. Helaas heeft het ook zijn weerslag op Gooiland. In deze moeilijke tijd heeft eigenaar Philip Lamers moeten besluiten vanaf 1 juni aanstaande het stokje over te nemen van algemeen directeur Lydia Baloe en commercieel manager Laur...

Coronacrisis
Dit hotel verbindt mensen veilig en persoonlijk via aangepaste connecting rooms

We raken zo langzamerhand gewend aan onze nieuwe 1,5 meter-samenleving. Mondkapjes, handschoenen, signing, desinfecterende middelen in het openbare leven; we kijken er niet meer van op. En daar waar de meesten reikhalzend uitkijken naar versoepeling van de regels, is er een groep die deze ontwikkeli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: