Hotel Blue Nijmegen geopend

18 mei 2016 |
Hotel Blue Nijmegen geopend

Hotel Blue is deze week geopend. Blue, aan de Oranjesingel 14-20 in Nijmegen, heeft 30 hotelkamers en een longstay appartement. Blue biedt
ook onderdak aan Juliette’s Cosina, Salon de Thé & Lounge en de Blue bar; vernieuwende horecagelegenheden voor hotelgasten, Nijmegenaren en zakelijke bezoekers. Blue en Juliette zijn een initiatief van MANNA dat 50 meter verder aan de Oranjesingel 2c ligt.

Historische gevels
Blue en Juliette zijn gevestigd in vier stadspanden uit het begin van de 20ste eeuw. Achter de historische gevels is na een intensieve verbouwing van bijna twee jaar een modernistisch totaal-horecaconcept gecreëerd: hotel, bar, lounge, restaurant, tuinterras en boardrooms vormen een bijzondere eenheid in stijl, hospitality en visie.

Thuishaven voor iedereen
Het initiatief is van Sander Hendrix en Aïda Papilaja-Hendrix, eigenaren van MANNA Nijmegen. Het idee was een compleet nieuw en vernieuwend hotel te starten. Sander: “Er komen steeds meer toeristen en zakelijke reizigers uit heel de wereld naar Nederland en Nijmegen toe die op zoek zijn naar comfortabele en betaalbare hotelkamers. Die ontvangen we graag maar willen we ook iets meer bieden dan alleen dat. Bij Blue en Juliette beleven onze gasten een unieke ervaring in gastvrijheid, design en comfort. Of dat nou hotelgasten uit China of Duitsland zijn, zakelijke teams die vergaderen en overnachten, lokale creatieve zelfstandigen of vriendinnenclubjes zijn: we zijn de thuishaven voor alle wereldburgers. Juliette’s Cosina, de salon de thé, lounge en bar vormen zich volledig naar ieders behoefte.” Blue is daarbij perfect complementair aan MANNA. Aïda: “Wat bij MANNA niet mogelijk was vanwege de ruimte of constructie, hebben we hier wel kunnen realiseren: lounge, receptie, lift, eigen parkeerplaats en instore shop. MANNA heeft dan weer de luxe suites en de grote volledige restaurantkeuken.”

Totaalconcept in ontwerp en inrichting
Het ontwerp en de inrichting van Blue en Juliette komen uit de creatieve koker van Eric de Bruijn (Egoista.com). Hij is samen met Sander en Aïda verantwoordelijk voor het totaalconcept: van bouwtechnische indeling tot en met meubilair, kunst, kleurstelling, accessoires en gadgets. Opvallend is onder meer het iconische tegelplateau als achterwand van de Blue bar. Het zijn zo’n 2.000 tegels handbeschilderd door kunstenares Meinke Flesseman uit Portugal.

Blue is meer dan een hotel. Het is een nieuw hoofdstuk in hospitality in Nijmegen. Juliette’s Salon de Thé & Lounge, de Blue bar en Juliette’s Cosina met tuinterras bieden alles waar gasten zin in kunnen hebben: Illy Coffee, Dammann Frères thee, pastry, pie & chocolade, vruchtensappen, wijn, Champagne, cocktails, appetizers en wereldsnacks. Mentor en coach van het Blue barteam is Ivar de Lange, internationale bartender superster. Onder zijn leiding heeft Blue ook een eigen gin ontworpen en laten destilleren. De signature Blue Gin wordt door kenners nu al zeer gewaardeerd.

Juliette is vanaf 09:00 uur ’s ochtends tot ’s avonds laat geopend. De keuken van Juliette’s Cosina is vanaf 17:00 uur in bedrijf. Hotel Blue is 24/7 toegankelijk voor hotelgasten.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Nieuwbouw Van der Valk Hotel Venlo bereikt hoogste punt

Het is alweer ruim een jaar geleden dat er werd gestart met de sloop, maar nu heeft de nieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Venlo het hoogste punt bereikt. De bestaande toren bleef staan en heeft zestig kamers, maar daarnaast wordt een compleet nieuwe hotelvleugel gebouwd. In de nieuwe vleugel ...

Hotelbouwplannen Internationaal
Louvre Hotels Group blijft uitbreiden: 10 nieuwe hotels

Ondanks de impact van COVID-19 op de internationale hotelindustrie, blijft Louvre Hotels Group (LHG) - de op één na grootste hotelgroep van Europa en een dochteronderneming van Jin Jiang International - haar netwerk in Europa ontwikkelen door tien '7 Days Premium’ hotels over ...

Achtergronden Duurzaamheid
Hoeveel gas en elektriciteit verbruiken hotels nu eigenlijk?

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk thema binnen de toeristische sector. Er zijn momenteel weinig relevante cijfers beschikbaar omtrent dit thema. Vanuit het Data Center Toerisme (DCT) heeft het NBTC het energieverbruik van hotels in kaart gebracht naar regio’s. Hoe duurzaam zijn de hotels ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 2

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 2 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het volgende deel volgt over enkele dagen. Hou je zelf meer van d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: