Hotel Prins Hendrik Texel voltooit renovatie

30 maart 2018 | Thijs Jacobs

In aanloop naar Pasen en de te verwachten zomerdrukte zijn bij hotel Prins Hendrik
Texel de afgelopen weken de resterende twaalf kamers geheel gerenoveerd. Werd
vorig jaar al een begin gemaakt met de nieuwe inrichting van het uit 1911 daterende
hotel, thans zijn alle twintig kamers aangepast aan één van de vijf vogelthema's.

Ook de kleuren van de kamers komen overeen met de kleuren van de vogels Blauwborst,
Aalscholver, Lepelaar, Grutto en Kievit. Hiermee wil het hotel de bijzondere ligging
benadrukken tussen de natuurgebieden en de vogelreservaten Utopia, De Schorren,
De Bol en De Bemes.

Rust- en natuurzoekers

Bovendien ligt Prins Hendrik op een steenworp afstand van Unesco Werelderfgoed
Waddenzee. Daarmee is het een geliefd onderkomen voor rust- en natuurzoekers,
terwijl gasten die van meer vertier houden makkelijk hun weg over kunnen vinden
vanuit het centraal gelegen hotel. Buiten dat alle kamers een eigen badkamer hebben
en geheel nieuw meubilair hebben gekregen, zijn vier kamers voorzien van een
royale slaapbank. Daarmee zijn ze geschikt voor een verblijf voor drie of vier
personen.

Twee kamers, de zogeheten Tuinkamers, hebben een deur naar buiten en
een eigen terrasje waar gasten kunnen genieten van de zonsondergang.
Het hotel staat onder de bezielende leiding van Ernst Weijschede en Ingeborg
Noordam, die vorig jaar al de exploitatie hadden overgenomen en dit jaar eigenaar
zijn geworden. Twee jaar geleden kwamen ze vanuit Breda naar het eiland en zijn
voortvarend te werk gegaan. Ook voor de komende jaren staat er nog genoeg op het
programma, waarbij mogelijke uitbreiding niet wordt geschuwd. Daarbij staat het
opnieuw indelen van het restaurant hoog op het verlanglijstje, net als het aanpakken
van het terras en de hotellobby.

Oosterend

In hun restaurant ontvingen de nieuwe eigenaars kortgeleden 22 collega-logiesverstrekkers
uit de omgeving en het nabijgelegen Oosterend. Zij konden op deze manier kennis maken met de nieuwe kaart en de vernieuwde kamers. Het hotel en restaurant zullen ook een voortrekkersrol spelen in het deze zomer te houden vijfjaarlijkse dorpsfeest Oosterend Present.

Nieuwsbrief

Overig nieuws

Interview Longread
Interview Gunay en Atilay Uslu: "We hebben nu al bijna 10.000 bedden"

Wie denkt dat dit interview met Atilay en Gunay Uslu (à la Quote 500) gaat over het reeds vergaarde vermogen van de oprichter of over het succes van Corendon op het gebied van touroperating of airlines, komt bedrogen uit. Nee, de hoteltak van Corendon is inmiddels zo groot geworden, dat dit o...

Interview Longread
Alle interviews van 2018 op een rijtje

2018 was een druk en succesvol hoteljaar. Voor jou als hotelier (althans, dat hopen wij), maar ook voor ons. Wat een prachtige ontmoetingen met geweldige hoteliers hebben we in 2018 mogen meemaken; het mooie van ons vak is dat wij jou er deelgenoot van hebben kunnen maken door die verhalen op te sch...

Achtergronden
Download nu de HorecaMarketingKalender 2019

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2019 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je hotel deden? Dat kwa...

Hotelketens Internationaal
Luxe hotelgroep Belmond overgenomen door LVMH

LVMH (LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE) breidt zijn portfolio uit met de aanschaf van een hotelgroep. De Franse modegroep maakte bekend de hotelgroep Belmond te hebben gekocht. LVMH verwierf Belmond voor 25 dollar per aandeel in contanten. Dit vertegenwoordigt een vermogenswaarde van 2,6 mil...

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: