Hotels open, hotelrestaurants dicht

16 maart 2020 | Thijs Jacobs

Niet alle hoteliers vinden de nieuwe regels met betrekking tot het indammen van het coronavirus helder: mag het hotel nu openblijven of niet? KHN heeft het ministerie om opheldering gevraagd: "Het ministerie blijkt nu te tweeten dat de restaurants in hotels niet geopend mogen zijn, maar dat daar alleen roomservice is toegestaan. We hebben nu contact met het ministerie om deze en een aantal andere tegenstrijdigheden, opgelost te krijgen. We zijn afhankelijk van antwoorden van het ministerie. Wordt vervolgd."

Dit betekent dat het hotelrestaurant gesloten moet worden, maar er wel roomservice geserveerd kan worden. Mits de persoonlijke veiligheid en hygiëne in acht wordt genomen natuurlijk...

Ook in overige horecagelegenheden mag je als ondernemer nog gewoon werken, net als je personeel. Zij kunnen andere werkzaamheden doen dan zij gebruikelijk doen. Wat betreft de werktijdverkorting: werknemers met een nulurencontract, uitzendkrachten en werknemers via de payrollbedrijven zijn uitgezonderd van de regeling werktijdverkorting. De contractvoorwaarden gelden.

Overigens vindt niet iedereen het logisch dat hotels openblijven en de rest van de horeca niet, alhoewel het verschaffen van een onderkomen voor (gestrande) gasten in een elementaire behoefte voorziet. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

Independent Hotel Show afgelast en verplaatst naar 2021

De Independent Hotel Show is vanwege de aanhoudende coronapandemie afgelast, zo laat de organisatie weten. Ruim drie weken geleden werd het hotelevent in de Amsterdamse RAI al verplaatst van halverwege maart naar eind juni. Nu heeft de organisatie ook besloten om de uitegestelde Independent Hotel Sh...

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Interview Coronacrisis
Gevoelig punt: "Misschien moeten werknemers ook wat inleveren"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit twaalfde hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: