Landgoed Het Roode Koper opent The Poolhouse

6 februari 2018 | Thijs Jacobs

Op het ruim 100 jaar oude landgoed Het Roode Koper is nu ‘The Poolhouse’ geopend. Zowel hotelgasten als daggasten kunnen hier mondain genieten bij het bijzondere buitenzwembad met bar en loungeterras. Ook is hier een tweede restaurant, met een zelfstandig keukenteam onder leiding van chef-kok Dennis van den Beld.

“Hier komen ontspanning en culinaire verwennerij samen”, aldus Yolanda en Jon-Ivar Sörensen, derde generatie eigenaren van het familiebedrijf. “De prachtige ligging tussen de bossen, het aanbod van mooie gerechten en lekkere cocktails, en de kleinschalige, ruime opzet rondom het zwembad ademt internationale allure uit, maar is bereikbaar voor iedereen.”
Naast het nieuwe Poolhouse bevinden zich op het landgoed verschillende monumentale gebouwen met in totaal 32 hotelkamers, diverse tuinen, een tennisbaan, een manege en een privévilla met weids uitzicht op het bos. Het Roode Koper is gelegen in de bosrijke omgeving van Ermelo, midden op de Veluwe.

Mensen uit de wijde omtrek

Niet alleen de gasten van Het Roode Koper kunnen genieten van The Poolhouse; het familiehotel wil ook graag een alternatief bieden voor mensen uit de wijde omgeving, die op zoek zijn naar een dagje ontspanning aan het water. “Voor wie in de regio groot Utrecht woont is het strand al snel een uurtje rijden, met alle drukte en kosten van dien”, zegt Jon-Ivar Sörensen. “Rond het zwembad is volop rust en ruimte, en die is bereikbaar zonder de gebruikelijke files en parkeerperikelen.” Om die rust en ruimte te kunnen garanderen is vooraf reserveren verplicht en geldt: vol is vol. Overigens worden in The Poolhouse ook ’s winters romantische buitendiners georganiseerd en is de plek bij uitstek geschikt voor gedenkwaardige feesten, zoals huwelijksvoltrekkingen of jubilea.

Architectuur

The Poolhouse is onder architectuur gebouwd. “Wij vonden de landschappelijke inpassing van The Poolhouse in het beekdal van het Leuvenumse bos erg belangrijk”, zegt Yolanda Sörensen. “Samen met een landschapsontwerper, tuinarchitect en gebouwenontwerper zijn we erin geslaagd om de indruk te wekken dat het zwembad, de bar, het loungeterras en het restaurant bij wijze van spreken zijn opgenomen in de landschappelijke omgeving.” Bijzondere toepassingen van eiken, beton, glas en rvs hebben geleid tot een on-Hollandse setting. Uitsluitend hoogwaardige materialen zijn gebruikt zoals Oregon Pine hout en Italiaanse travertin vloerstenen. De keuken in het restaurant is uitgerust met apparatuur van Sub-Zero Wolf Nederland, terwijl de meubelen en verlichting afkomstig zijn van Royal Botania.  

Kwaliteitshotels

Sinds Het Roode Koper lid is van ‘Relais & Chateaux’, een vereniging van meer dan 500 kwaliteitshotels wereldwijd, is het aantal buitenlandse gasten dat aangetrokken wordt door het hoge serviceniveau en de spreekwoordelijke gastvrijheid, fors gestegen. Ook de reputatie van de chef-kok met Michelinster, Dennis van den Beld, trekt veel gasten. “Het Roode Koper biedt een totaalbeleving”, zegt Yolanda Sörensen. “Onze gasten vinden op ons landgoed alle ingrediënten om een paar dagen zorgeloos te vertoeven, het hele jaar door.”

Nieuwsbrief

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Innovatie
Yotel bouwt in Istanbul hotel met 451 kamers

?GA, al 25 jaar exploitant van Istanbul New Airport (INA), en Yotel, de in Londen gevestigde hotelgroep, hebben een exclusief hotelbeheercontract getekend. Het hotel, dat een van de grootste luchthavenhotels ter wereld zal zijn, met zowel airside als landside-toegang, zal 451 kamers hebben. Het is g...

Tech Advertorial
Derlon Hotel Maastricht kiest voor Suite8

Sione Götte (links) General Manager van Derlon Hotel Maastricht (50 kamers) heeft onlangs gekozen voor Suite8 van Van Hessen. Zij is erg tevreden over Van Hessen. “Wij maakten al gebruik van het Micros RES kassasysteem en ook het IT-beheer ligt bij Van Hessen. Ze denken mee, zijn dienstve...

Interview Longread
Interview: "Veel hotelgasten zijn ketenmoe"

Gasten zijn positief Het klinkt allemaal fantastisch, de kamers zijn prachtig gestyled, de locatie is top en over het proces is goed nagedacht. Hoe reageren de gasten? Cathelijne: "De eerste indruk is meteen al goed, dat horen we ook van onze gasten. Je komt binnen in een historisch pand en ...

Hotelketens
Accor voor het eerst naar het Midden-Oosten

SO/ hotels, onderdeel van AccorHotels, is van plan om in 2020 een hotel op te leveren in Dubai. Het is voor het eerst dat Accor plannen ontvouwt voor een hotel in het Midden-Oosten. Dat meldt de website zakenresnieuws.nl. Het hotel krijgt naar schatting 215 residenties en 188 kamers. SO/ is het ...

Opening Achtergronden
Sterrenrestaurant ML Haarlem verhuisd en uitgebreid met hotel

Sterrenrestaurant ML is medio maart 2018 verhuisd en heropend aan het Klokhuisplein aan de voet van de St. Bavokerk in Haarlem. Compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion namen hun intrek in het monumentale 18e eeuwse pand van de voormalige drukkerij en lettergieterij van Koninklijke Joh. Ensche...

Internationaal Golden Tulip
Grote vernieuwingen voor Golden Tulip de’ Medici in Brugge

De afgelopen maanden zijn er een hoop dingen veranderd en vernieuwd bij Golden Tulip de’ Medici in Brugge. Restaurant ‘Aigle Belgica’ werd compleet gerestyled met een stijlvol buffet. Ook kregen 36 kamers een nieuwe parketvloer. De vergaderzalen zijn uitgerust met een razendsnel wi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: