Training Wet arbeidsmarkt in Balans: voorkom fouten en beheers kosten

10 januari 2020 | redactie

Het zal u niet ontgaan zijn: de horeca heeft nog geen duidelijk beeld over de impact van de Wet arbeidsmarkt in Balans (‘WAB’) op hun onderneming. Naar schatting gaat de nieuwe wet de horecasector tientallen miljoenen per jaar kosten. Daarnaast blijken veel ondernemers bang te zijn dat ze de nieuwe regels niet goed kennen en daarom niet correct uitvoeren. Voor wie fouten wil voorkomen en kosten wil beheersen, biedt de HM Academy de training Wet arbeidsmarkt in Balans aan; de training is specifiek bedoeld voor horecaondernemers, HR-managers en anderen die te maken hebben met personeelskwesties.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2020 is de Wet arbeidsmarkt in Balans (‘WAB’) in werking getreden. Door de WAB verandert er veel ten aanzien van:

- Payrolling
- Oproepcontracten
- Zzp'ers
- Ketenregeling
- WW-premies die de werkgever moet betalen
- Transitievergoeding
- Ontslag

 

Inhoud van deze training

Tijdens de training wordt stilgestaan bij deze wijzigingen en handvatten geboden hoe hiermee om te gaan. Ook zullen de ‘slapende’ dienstverbanden worden besproken. Na het volgen van de training weet u waar de mogelijkheden liggen om geld te besparen op premies, hoe u om moet gaan met oproepcontracten en op welke wijze het ontslagrecht soepeler wordt.

De training wordt gegeven door Jessica Dietz, arbeidsrecht advocaat bij Kennedy Van der Laan.

Klik hier om in te schrijven voor de training

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
"Ook met de versoepeling van de maatregelen gaan veel hotels het niet redden"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Coronacrisis
Tegelijk fysiek en digitaal vergaderen bij Regardz

Tijdens de persconferentie van 19 mei is bekend gemaakt dat de Horecabranche vanaf 1 juni binnen (met beperkt aantal gasten) en buiten weer open mag. Eerder introduceerde Regardz Hotels & Meeting Centers al ‘Meeting Hygienics’, waarmee ze haar locaties en services volledig heeft aang...

Accor Internationaal
Accor tekent overeenkomst voor nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor heeft de franchiseovereenkomst voor de komst van het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in samenwerking met haar Franchise Partner INDUSTRIE HOTELIERE via haar dochteronderneming Bricks & Leisure getekend. Het nieuwe Mercure hotel telt 117 kamers en ligt pal naast de bekende toeristische t...

Coronacrisis
Gooiland gaat verder met een kleiner team

De hele evenementen- en horecabranche is zwaar getroffen door COVID-19. Helaas heeft het ook zijn weerslag op Gooiland. In deze moeilijke tijd heeft eigenaar Philip Lamers moeten besluiten vanaf 1 juni aanstaande het stokje over te nemen van algemeen directeur Lydia Baloe en commercieel manager Laur...

Coronacrisis
Dit hotel verbindt mensen veilig en persoonlijk via aangepaste connecting rooms

We raken zo langzamerhand gewend aan onze nieuwe 1,5 meter-samenleving. Mondkapjes, handschoenen, signing, desinfecterende middelen in het openbare leven; we kijken er niet meer van op. En daar waar de meesten reikhalzend uitkijken naar versoepeling van de regels, is er een groep die deze ontwikkeli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: