Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

20 mei 2019 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de keuken aanpakte. De comfortabele viersterren-plus hotelkamers inclusief persoonlijke roomservice passen nu helemaal bij het niveau van het sterrenrestaurant.

Prachtig uitzicht over de Maas

De op de eerste verdieping gelegen hotelkamers werden totaal gestript en deels opnieuw ingedeeld, waardoor alle 13 kamers een oppervlakte van minimaal 30 vierkante meter kregen. Zes kamers hebben een prachtig uitzicht over de rivier de Maas, de zeven stadskamers hebben zicht op Venlo. 

De kamers zijn uitgerust met alle voorzieningen die bij een viersterren-plus hotel horen, zoals airconditioning en inloopdouches. Daarnaast onderscheidt het hotel zich met het bieden van persoonlijke roomservice.

Natuur als inspiratiebron

Chef-eigenaar Eric Swaghoven: ”Bij de inrichting heb ik me laten inspireren door de ligging van Valuas aan de Maas en het nabijgelegen natuurgebied en daarnaast speelt duurzaamheid een grote rol. In de kamers zijn op maat gemaakte kasten en meubels van duurzaam geproduceerd hout gebruikt. De natuur komt terug in kunstwerken aan de muren en in de verse bloemen, die een warm gevoel van welkom geven. De open kasten zijn geïntegreerd in de ruimte en bieden de gast meer gebruiksgemak dan kasten met deuren.

De stevige comfortabele bedden bieden een goede nachtrust en zijn bewust niet opgemaakt met een siersprei en sierkussens. De reiniging daarvan door wassen of stomen is belastend voor het milieu en het is een stuk hygiënischer. En de gast hoeft voor het slapen gaan ook niet meer te bedenken waar hij al dat overbodige decoratiemateriaal laat. Voor persoonlijke verzorging van de gast kozen we HempCare, dat natuurlijke ingrediënten van de hennepplant bevat.”

Persoonlijke roomservice

Via de persoonlijke roomservice kan de gast die op de kamer wil eten, kiezen uit de gehele menukaart en wijnkaart van de brasserie. De gerechten worden direct na bestelling bereid en op de kamer geserveerd door de gastheren en gastvrouwen van de brasserie en het sterrenrestaurant. 
Bij het ontbijt, dat wordt geserveerd in buffetvorm, kan de gast rekenen op veel verse regionale producten, zoals ham van de ambachtelijke slager uit Grubbenvorst, zuivel van de zuivelboerderij uit Velden, kaas van de kaasboer uit Venlo en brood van een Venlose bakker. Daarnaast is er de mogelijkheid om speciale items als ei met kaviaar, gemarineerde zalm of Hollandse garnalen te bestellen, die à la minute vers worden gemaakt 

Valuas één geheel

Eric Swaghoven: “De receptiebalie in de ontvangsthal is verplaatst en meer open gemaakt, zodat deze nog meer past bij de persoonlijke service waar Valuas bekend om staat. Met deze ingrijpende verbouwing, die na de aanpassing van het restaurant en de keuken de derde is in acht jaar, vormt Valuas één geheel en passen de hotelkamers bij het niveau van wat gasten van een sterrenrestaurant verwachten.”

Een stadskamer kost € 150,- per nacht, een kamer met uitzicht op de Maas kost € 180,- exclusief ontbijt op basis van 2 personen.

Over Valuas

Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het bedrijf van SVH Meesterkok Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid met een luxehotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand onderscheiding. Restaurant Valuas is lid van Les Patrons Cuisiniers. De Valuas Kroketterie ontwikkelt sinds 2004 unieke kwaliteitskroketten en bitterballen. De productie vindt op ambachtelijke wijze plaats, waarbij kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten, een rijke vulling en versheid voorop staan. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Hotelketens Internationaal
Rosewood Hotels & Resorts opent in 2023 hotel in Rome

Rosewood Hotels & Resorts, een wereldleider op het gebied van luxe reis- en lifestyle-ervaringen, is door vastgoedbedrijf Antirion SGR aangesteld om Rosewood Rome, dat in 2023 in het hart van de hoofdstad zal worden geopend, te beheren. Het nieuwe hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoo ...

Hotelketens Achtergronden
Twee Le Marin Hotels openen in het voorjaar

Comfort met een gouden randje en een service waar je u tegen zegt. Tel daar een eigenzinnige no-nonsense attitude bij op en je hebt in een paar woorden de essentie van het Rotterdamse Le Marin Hotels te pakken. Het luxe Le Marin Boutique Hotel en zijn eigenwijze broertje, Le Petit Marin, openen beid ...

Achtergronden
Het iconische Haagse Promenade Hotel bestaat vandaag 50 jaar 

Vandaag is het vijftig jaar geleden dat het Haagse Promenade Hotel, sinds afgelopen jaar Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade, officieel werd geopend. Vandaag staat het Haagse hotel, dat nog altijd een prominente plek inneemt in de Haagse hotellerie, stil bij de opening op 11 januari 1971 en het ...

Hotelbouwplannen Achtergronden
Omgevingsvergunning Grand Hotel Britannia Vlissingen aangevraagd

De aanvraag omgevingsvergunning voor het nieuwe luxe 5-sterrenhotel Britannia is ingediend bij de gemeente Vlissingen. Een mijlpaal voor eigenaar / ontwikkelaar AVV Beheer uit Middelburg na een voorbereidings- en ontwikkeltraject van ruim 20 jaar. AVV Beheer heeft een team samengesteld, bestaande ui ...

Hotelketens Tech
Wyndham loopt voorop met mobile check-in

Wyndham Hotels & Resorts, 's werelds grootste franchisebedrijf voor hotels met ongeveer 9.000 hotels in 90 landen, heeft onlangs aangekondigd dat het de uitrol van mobiel inchecken en uitchecken naar bijna 6.000 economy en midscale hotels in Noord-Amerika heeft voltooid. De grote mijlpaal ...

Hotelketens
Van der Valk Hotels neemt Hotel De Pelikaan Texel over

Hotel De Pelikaan Texel wordt in 2021 Van der Valk Hotel De Koog-Texel. Hiermee is het eerste Van der Valk Hotel op de Waddeneilanden een feit. Derk (26), vierde generatie Van der Valk, en één van de drie zonen van Tjomme Langebeek en Corry van der Valk, gaat het hotel runnen. Het h ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: