Nieuwe serre Golden Tulip Hotel Central geopend

9 september 2019 | Thijs Jacobs

Golden Tulip Hotel Central (Den Bosch) ondergaat een groots renovatieproject. Naast onder andere de vernieuwing en toevoeging van Live Cooking aan de 14e-eeuwse gewelvenkelder de Hoofdwacht, brasserie Cé, realisatie van een luxe penthouse en de renovatie van de eerste 30 van de totaal 125 hotelkamers, werd de afgelopen maanden ook een volledig nieuwe serre en ingang gerealiseerd. Dit compleet nieuwe aanzicht van het hotel werd afgelopen maandag feestelijk en officieel geopend door niemand minder dan de Commissaris van de Koning: Prof. dr. W.B.H.J. (Wim) van de Donk.

Feestelijke en bijzondere opening

De opening van de nieuwe serre is een bijzonder moment voor zowel Golden Tulip Hotel Central zelf als voor de stad ’s-Hertogenbosch. Het familiebedrijf is namelijk al sinds 1905 de huiskamer van de stad, waar mensen samen komen, verhalen uitwisselen of een bijzondere gebeurtenis vieren. De afgelopen maanden werd hier een compleet nieuwe serre gerealiseerd, die afgelopen maandag feestelijk werd geopend. Naast een bijzonder gevelconcert van o.a. Sopraan Jannelieke Schmidt, jazztrompettist Eric Vloeimans en de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch had de Commissaris van de Koning: Prof. dr. W.B.H.J. (Wim) van de Donk de eer om deze opening officieel te maken door de ontwerpen van de toegang aan de markt te onthullen. Hij benadrukte onder andere de belangrijke rol van het hotel: ‘’Zo’n terras en zo’n markt is waar we in Europa veel aan te danken hebben. Dit is de uitvinding van de publieke ruimte, een plek waar mensen gezellig samen zijn, elkaar ontmoeten en het gesprek aangaan en van daaruit verder bouwen aan onze samenleving.’’

De nieuwe serre is geheel in lijn met het grootschalige renovatieproject dat Golden Tulip Hotel Central ondergaat. Directeur Karin Rademaker vertelt trots: ‘’Met de nieuwe ingang en serre geven we een nieuw gezicht terug aan onze mooie stad; eigentijds, en met respect voor het verleden. Onze gasten, van alle nationaliteiten en van jong tot oud, kunnen vanaf de eerste rang van De Markt genieten!’’

Tasjes voor het goede doel

Tijdens de verbouwing van de serre moest uiteraard een schutting worden geplaatst voor de veiligheid. Het zeil van deze schutting werd ontworpen door Antoine Hoedemakers (Artishock). Van dit zeil zijn nu unieke tasjes gemaakt die te koop zijn bij Golden Tulip Hotel Central. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Swim to Fight Cancer wat op 15 september in Den Bosch plaatsvindt. Ook Karin Rademaker zwemt hier mee.

Nieuwe serre Brasserie Cé

Het ontwerp is een eigentijdse interpretatie van de klassieke smeedijzeren luifel met glazen lessenaarsdak uit 1900, passend bij de gepleisterde lijstgevel van het hotel. De plint is gemaakt van Belgisch hardsteen. Smeedijzeren spanten en hekwerken zijn speciaal ontworpen en op maat gemaakt. Daarnaast heeft de serre een bijzondere raamconstructie bestaande uit verticale schuiframen van 3 meter breed.  De middelste ramen kunnen omhoog geschoven worden, zodat gasten over de hele breedte vanuit de serre van de zon kunnen genieten. De naastgelegen entree van Brasserie Cé kon uiteraard niet achterblijven en kreeg ook een facelift door de luifel en het tourniquet te vervangen.

Grootschalige renovatie

De vernieuwde serre is onderdeel van het grootschalige renovatieproject van Golden Tulip Hotel Central dat in 2016 startte met de vernieuwing van de 14e-eeuwse gewelvenkelder de Hoofdwacht en de realisatie van een luxe penthouse van maar liefst 150 m2. Het jaar daarop volgde de vernieuwing van Brasserie Cé en keuken. Vorig jaar was de Moriaenbar aan de beurt. Ook worden alle 125 hotelkamers worden compleet gerenoveerd en zullen naar verwachting eind 2020 klaar zijn.

Renovatie van de eerste 30 van de totaal 125 hotelkamers,

Hotel Central ontvangt al jaren gasten op een hele persoonlijke wijze. Aandacht is de leidraad geweest in het boutique concept met als resultaat een kameropzet welke uitgebreid is met een unieke eigen toevoeging. Gekozen is voor zowel een helder kamerbeeld in wit-tonen, nieuwe tapijten en badkameropzet welke zowel een luxe als een frisse uitstraling hebben, aangevuld met een per kamer ontworpen custommade behang. Iedere kamer krijgt hierdoor een nog persoonlijker karakter.

Volgens Feran Thomassen, de interieurarchitect van het hotel: "We spelen, door die keuze, een spel tussen wit en kleurtonen, waar motieven, middels spiegels zorgen voor extra beleving. De verfijning en het oog voor detail, als ook een stuk persoonlijke aandacht is wat Central blijft geven aan haar gasten."

Over Golden Tulip Hotel Central

Golden Tulip Hotel Central in ’s-Hertogenbosch is een viersterren hotel met in totaal 125 kamers en een luxe penthouse. Het hotel kent een rijke geschiedenis en een markante familiehistorie. Een bron van Bourgondische gastvrijheid en bruisend middelpunt van activiteiten in een entourage op hoogwaardig, internationaal niveau. Het verhaal van een bijzondere dynastie van hoteliers in een bijzonder pand midden in het hart van ’s-Hertogenbosch.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Columns Blog
Column Tanja Seegers: Ongedierte (en hoe Booking.com haar in de steek liet)

De telefoon rinkelt… Ik kijk op mijn horloge: 7.50 uur. Wie belt er in godsnaam tijdens de ontbijtservice. Ik haal snel de eitjes uit de pan en neem op. Een man begint een lang verhaal af te steken maar het enige wat ik opvang is bedwantsen. Bedwantsen??? Wat?? Omdat de ontbijtzaal nog vol...

Toerisme Opening
Landal Kaatsheuvel verwelkomt op 4 oktober de eerste gasten

Vanaf 4 oktober 2019 zijn de eerste gasten welkom op het gloednieuwe luxe vakantiepark Landal Kaatsheuvel, waar de eerste 24 vakantiewoningen gereed zijn. Voordat het zover is, kunnen huiseigenaren en relaties komen proefslapen in het weekend van 27 september. In datzelfde weekend vinden op 28 en 29...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Video Hoteltech
Video: HotelTech 2019, dagvoorzitter Jeroen Smit: "Bent u future-proof?"

Jeroen Smit is de dagvoorzitter van HotelTech 2019. In het filmpje hieronder vertelt hij over het centrale thema van HotelTech en over de verschillende redenen waarom jij HotelTech niet mag missen dit jaar. Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en ...

Hilton Personeel
Roberto Payer viert 50-jarig jubileum bij Hilton

Iedereen maakt ooit ergens een loopbaandebuut. Dat iemand 50 jaar later nog bij hetzelfde bedrijf in dienst is én meer dan actief, is een unicum. Vandaag viert Roberto Payer, cluster general manager van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam zijn 50-jarig jubileum bij Hilton. In zij...

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan het definitieve programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik. De eerste namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en aut...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: