SBIT presenteert Hospitality Cloud

3 oktober 2018 | Thijs Jacobs

SBIT Hospitality Services heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande speler binnen de hotellerie. Wanneer het gaat om ICT, is het een aanbieder die met betrouwbare en vooruitstrevende oplossingen komt. Directeur Sjors Brul introduceert een nieuw concept, de SBIT Hospitality Cloud, waarbij diensten gestapeld kunnen worden.

Sjors: “We kunnen de complete infrastructuur ‘cloud managed’ uitrollen. Van zowel de switches als de access points gaat de configuratie helemaal op afstand. In ons Cloud Control Center kunnen we alles real time bekijken en direct ingrijpen als het moet. Daarnaast gebeurt er veel op het vlak van wifi. De ‘in-room access points’ zie je steeds vaker binnen de hotellerie. Vroeger had je wel drie kabels naar de hotelkamer lopen, maar nu gaan zowel de TV als de smart room control en de telefoon via één kabeltje. Je kunt alles centraal managen, van het opnieuw opstarten tot het maken van een nieuw wifi-segment bij evenementen… Het is allemaal mogelijk.”

Veiligheid staat voorop

En dan security, steeds meer in het nieuws en ook steeds belangrijker binnen hotels. “Onze nieuwe Cloud Controlled Firewall kunnen we optimaliseren en benaderen op afstand. De SBIT Guest Connector zorgt ervoor dat de hotelgasten veilig online kunnen via wifi.”

“We managen de lokale servers, voor zover die er nog zijn, vanuit de cloud. Lokale servers zijn namelijk nog amper nodig, enkel voor het inloggen op de werkstations op de kantoren. Vaak handig, want met een klein servertje kun je ook inloggen als internet eruit ligt. We pushen ook de updates van de werkstations; je kunt een melding drie keer wegklikken, maar daarna moet je het toch wel doen. Het kan ook anders ingesteld worden, maar met het oog op de veiligheid is regelmatig updaten wel een must. Met 2FA (Two Factor Authentication) kun je overal veilig werken!”

Zenderpakketten

De TV wordt steeds slimmer en volgens Sjors kun je nu zelfs de zenderpakketten optimaliseren door de inzichten in gebruikersgedrag. “We houden het gedrag van de gasten in de gaten en geven een seintje als er bijvoorbeeld wel betaald wordt voor het betrekkelijk dure CNN, terwijl er door de gasten maar weinig naar gekeken wordt. Misschien kun je dan bijvoorbeeld beter Al Jazeera of een andere zender nemen. Gelukkig zijn er steeds meer aanbieders die je uit allerlei buitenlandse kanalen laten kiezen. De TV leveren wij ook graag en de gast kan op de hotelkamer genieten van Netflix en YouTube. Een andere dienst is het TV kijken via de tablet, dat kan ook wanneer je als hotel kiest voor TV over internet (IPTV). Welke vereisten er zijn? Er moet glasvezel naar het hotel toe liggen of aangelegd worden. Binnen het hotel volstaan de standaard netwerkkabels, dat kan nog prima.”

Goedkoper en beter

De voordelen van het cloud based pakket zijn legio. “Niet alleen wat betreft de kostenstructuur - het is immers goedkoper - maar ook met betrekking tot updates en dergelijke. Klassieke software is vaak voor veel hotels duur en cloud based software is simpelweg beter te managen. Het kost je minder energie. Wat wij vanaf nu bieden, is een complete geïntegreerde infrastructuur. Je hoeft natuurlijk niet ineens alles af te nemen, het kan ook in blokjes. Met dit hybride systeem kun je bijvoorbeeld ook de securitycamera’s op afstand monitoren op je smartphone of het belgedrag uitlezen. Via één CMS kun je digital signage en televisie inregelen, zodat je bijvoorbeeld een passende welkomstboodschap aan de gasten kunt laten zien. Echt alles is te zien op het dashboard, van PMS tot telefonie. Mijn visie? Alles wat IP-gebaseerd is, heeft de toekomst. Wanneer je een andere keuze maakt, loop je binnenkort achter.”

Meer info: https://www.s-bit.nl/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Interview Utrecht Longread
Interview: BUNK Hotels geeft het Nederlandse hotellandschap extra glans

Robin Hagedoorn (links op de openingsfoto) en Joachim de Looij stralen van oor tot oor. Hun BUNK Hotel in Utrecht opent op 20 juni de deuren voor de allereerste gasten en wij mochten alvast een kijkje nemen in de Westerkerk die omgetoverd wordt tot hotel. Eenmaal binnen, blijken de bouwvakkers nog d...

Achtergronden
Op deze manier houd je je aan de privacyregels in je hotel

Ben jij bang om ongastvrij te zijn als je je aan privacyregels houdt? Denk jij dat het een enorme rompslomp is om de privacy in je hotel op orde te krijgen? Heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Lees dan vooral even verder, want we hebben een aantal bruikbare tips voor je. Het zorgvuldi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Achtergronden
Dit is wat je wil weten over de sterrenclassificatie, deel 1

In het verleden hoefde het niet zo te zijn dat je in een viersterrenhotel in Duitsland hetzelfde kon verwachten als in een viersterrenhotel in Nederland. Dit kwam doordat ieder Europees land er een eigen classificatiesysteem op nahield. Om meer eenheid te krijgen binnen de Europese landen is er besl...

Hotel Opening
Eden Hotels opent nieuw hotel The ED in Amsterdam

In Amsterdam is het hotel The ED geopend. In het pand op de hoek van de Overtoom en de Nassaukade bevond zich voorheen het Theatre District Hotel. Hans Komen, General Manager The ED: “The ED is een no-frills driesterren hotel, kleurrijk vol met onverwachte edgy details. De focus in ons hotel l...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: