Sir Hotels opent Sir Joan op Ibiza 

4 juli 2017 | Roy Spijker

De eerste Spaanse variant van Sir Hotels staat op een prominente locatie, in het centrum van Ibiza, met uitzicht op de haven en de oude stad. Het hotel bestaat uit 38 luxe kamers en suites, waarvan twee penthouses. Op de begane grond bevinden zich een zwembad, cabanas, twee restaurants en een bar. De Penthouse Suites op de hoogste verdieping zijn omringd door terrassen met een totale grootte van 80m2, een panoramisch uitzicht op Ibiza stad, privé cabanas en een openluchtkeuken. De gasten van de Penthouses kunnen genieten van een unieke privé-diner ervaring verzorgd door een IZAKAYA-chef. 

“Zoals met alle Sir Hotels is het van essentieel belang dat Sir Joan de sfeer van de omgeving reflecteert. We zijn hierbij geïnspireerd door de haven en de oceaan, maar ook door de mensen van het eiland. Door het combineren van tijdloos design met nostalgische details proberen we een unieke stadse oase te creëren in het hart van het wereldberoemde eiland”. Liran Wizman, eigenaar en oprichter van Sir Hotels. 

Het interieur is ontworpen door de award winnende architecten en interieur designers van Baranowitz+Kronenberg en is een eerbetoon geworden aan het ‘jachtleven’ en de oceaan. De in Barcelona gesitueerde architecten Ribas & Ribas hebben de unieke, iconische geruite gevel ontworpen in het bruisend hart van het eiland, op loopafstand van beroemde clubs zoals de Pacha en Lio. Het hotel heeft ook een prachtige kunstcollectie, met werken van de Spaanse legendes Joan Hernandez Pijuan en Carlos Irijalba Inercia. Daarnaast hangen er ook prachtige foto’s van de getalenteerde lokale fotograaf Landry. 

Bij binnenkomen geeft de begane grond een gevoel van een ‘members only’ club. Binnen vind je verticale golvende stalen buizen langs de muren die scheepstouwen resoneren en de erosie van metaal door de zee. Buiten is een uniek, driehoekig zwembad gelegen voorzien van cabanas en lounge bedden.

De openbare ruimten buiten en binnen zijn naadloos op elkaar afgestemd en beschikken over één van de twee restaurants die het hotel te bieden heeft. IZAKAYA Asian Kitchen & Bar, de toekomstige nieuwe hotspot van het eiland. Dit iconische, uit Amsterdam afkomstige restaurant biedt gasten en locals een culinaire ervaring van de moderne Japanse keuken met Peruaanse invloeden.

Het tweede restaurant, THE BUTCHER, is een award winnende burger bar welke een aparte ingang heeft in het hotel. Deze populaire Amsterdamse eetgelegenheid zal de gehele nacht open zijn, ideaal voor de nachtbrakers op het eiland. 

Beide restaurants zijn opgericht en in eigendom van Yossi Eliyahoo en Liran Wizman van THE ENTOURAGE GROUP. 

Gasten van Sir Joan krijgen de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de lokale cultuur door de zogeheten Sir Experiences. Dit is een nieuw concept, bestaande uit een verzameling van unieke belevingen die geïnspireerd zijn op de leefwijze van de Ibizianezen. De Sir Expierences worden geleid door locals die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere, buitengewone ervaringen op het eiland. De opties variëren van paardrijden op kleine pittoreske paadjes in het Noorden van het eiland, avondwandelingen naar grotten & lagunes, een luchtballonvaart met privé picknick tot aan een magnetische meditatie en privé yogales terwijl je de zonsondergang bekijkt vanaf Benniras Beach (een lokale favoriet). 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

BUAS Coronacrisis
Hotelpersoneel onder het vergrootglas tijdens de coronapandemie

De uitbraak van het SARS-CoV-2 virus (coronavirus) in het eerste kwartaal van 2020 bood een unieke kans voor onderzoek: welke impact heeft een dergelijke pandemie op de tevredenheid van hotelgasten? Karlien Stokman schreef voor haar opleiding aan de BUAS haar scriptie over dit onderwerp. De belangri...

Opening Internationaal
NoMad Londen opent in december

Het in New York gevestigde horecabedrijf Sydell Group is opgericht door hotelier Andrew Zobler, en in Londen opende Zobler The Ned in samenwerking met Ron Burkle en Soho House. Deze keer heeft hij samengewerkt met de in Doha gevestigde investeringsmaatschappij BTC om NoMad London te lanceren. Het ho...

Interview Longread
Hotelier Gijs Hendrikx: ''Ik betaal huur op basis van bezetting''

“Hee, met Gijs!” Ik moet even nadenken, maar dan valt het kwartje. Het is Gijs Hendrikx, de veelbelovende en succesvolle hotelier uit Venlo die mij belt. “Ik bel je even om te vertellen hoe het hier in Venlo allemaal is gegaan tijdens de coronacrisis. Volgens mij mag ik van geluk s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: