Sir Hotels opent Sir Joan op Ibiza 

4 juli 2017 | Roy Spijker

De eerste Spaanse variant van Sir Hotels staat op een prominente locatie, in het centrum van Ibiza, met uitzicht op de haven en de oude stad. Het hotel bestaat uit 38 luxe kamers en suites, waarvan twee penthouses. Op de begane grond bevinden zich een zwembad, cabanas, twee restaurants en een bar. De Penthouse Suites op de hoogste verdieping zijn omringd door terrassen met een totale grootte van 80m2, een panoramisch uitzicht op Ibiza stad, privé cabanas en een openluchtkeuken. De gasten van de Penthouses kunnen genieten van een unieke privé-diner ervaring verzorgd door een IZAKAYA-chef. 

“Zoals met alle Sir Hotels is het van essentieel belang dat Sir Joan de sfeer van de omgeving reflecteert. We zijn hierbij geïnspireerd door de haven en de oceaan, maar ook door de mensen van het eiland. Door het combineren van tijdloos design met nostalgische details proberen we een unieke stadse oase te creëren in het hart van het wereldberoemde eiland”. Liran Wizman, eigenaar en oprichter van Sir Hotels. 

Het interieur is ontworpen door de award winnende architecten en interieur designers van Baranowitz+Kronenberg en is een eerbetoon geworden aan het ‘jachtleven’ en de oceaan. De in Barcelona gesitueerde architecten Ribas & Ribas hebben de unieke, iconische geruite gevel ontworpen in het bruisend hart van het eiland, op loopafstand van beroemde clubs zoals de Pacha en Lio. Het hotel heeft ook een prachtige kunstcollectie, met werken van de Spaanse legendes Joan Hernandez Pijuan en Carlos Irijalba Inercia. Daarnaast hangen er ook prachtige foto’s van de getalenteerde lokale fotograaf Landry. 

Bij binnenkomen geeft de begane grond een gevoel van een ‘members only’ club. Binnen vind je verticale golvende stalen buizen langs de muren die scheepstouwen resoneren en de erosie van metaal door de zee. Buiten is een uniek, driehoekig zwembad gelegen voorzien van cabanas en lounge bedden.

De openbare ruimten buiten en binnen zijn naadloos op elkaar afgestemd en beschikken over één van de twee restaurants die het hotel te bieden heeft. IZAKAYA Asian Kitchen & Bar, de toekomstige nieuwe hotspot van het eiland. Dit iconische, uit Amsterdam afkomstige restaurant biedt gasten en locals een culinaire ervaring van de moderne Japanse keuken met Peruaanse invloeden.

Het tweede restaurant, THE BUTCHER, is een award winnende burger bar welke een aparte ingang heeft in het hotel. Deze populaire Amsterdamse eetgelegenheid zal de gehele nacht open zijn, ideaal voor de nachtbrakers op het eiland. 

Beide restaurants zijn opgericht en in eigendom van Yossi Eliyahoo en Liran Wizman van THE ENTOURAGE GROUP. 

Gasten van Sir Joan krijgen de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met de lokale cultuur door de zogeheten Sir Experiences. Dit is een nieuw concept, bestaande uit een verzameling van unieke belevingen die geïnspireerd zijn op de leefwijze van de Ibizianezen. De Sir Expierences worden geleid door locals die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van bijzondere, buitengewone ervaringen op het eiland. De opties variëren van paardrijden op kleine pittoreske paadjes in het Noorden van het eiland, avondwandelingen naar grotten & lagunes, een luchtballonvaart met privé picknick tot aan een magnetische meditatie en privé yogales terwijl je de zonsondergang bekijkt vanaf Benniras Beach (een lokale favoriet). 
 

Nieuwsbrief

Overig nieuws

Achtergronden
Download nu de Hotel & Food & Beverage special

Hij is er! De langverwachte, jaarlijkse F&B-special van Hospitality Management is deze week op de spreekwoordelijke mat van menig hotel en hotelier gevallen. Hospitality Management wordt immers verzonden naar alle hotels in Nederland. In deze uitgave besteden we aandacht aan 'concepting'...

Opening Hotelketens
Nederlands eerste niu hotel geopend in Haarlem

Begin mei opende NOVUM Hospitality haar eerste niu hotel van Nederland in Haarlem. Het driesterrenhotel telt 84 kamers en is de derde locatie waar NOVUM Hospitality zijn innovatieve hotelconcept niu heeft toegepast. Innovatief doordat locatie en directe omgeving een belangrijke rol spelen. Zo is het...

Advertorial Sanitair
Meer bling bling in badkamer

Midnight is de nieuwe zwarte kleur met glinsterende pigmenten. Het zorgt voor glamour en een glansrijke beleving. Verwen uw gasten met de extra luxe van Bette badarchitectuur. Exclusieve ligbaden, douchevloeren en wastafels. Fonkelende edelstenen, glanzende mineralen, goud, zilver en reflectie in...

Accor Interview Longread
Caro van Eekelen van AccorHotels: “Zeg eens ‘ja’ op uitdagingen”

Met haar aanstelling in 2009 werd Caro van Eekelen de eerste vrouwelijke country director van AccorHotels. Dat was baanbrekend voor de organisatie en maakte haar tot rolmodel voor veel vrouwen in de hospitalitybranche. “Hoe ik het zo ver heb geschopt? Door altijd ja te zeggen op uitdagingen!&r...

Economie Achtergronden
Onderzoek: horeca laat sterke winstontwikkeling zien

De horeca heeft ook in 2017 sterk geprofiteerd van de verbeterde koopkracht. De omzetgroei kwam uit op 8% en werd breed gedragen: het aandeel van horecaondernemers met een stabiele of hogere omzet steeg naar 71%. De winstontwikkeling was met 20% erg sterk (+18% in 2016) en ruim beter dan het mkb-gem...

Hotelketens Rotterdam
Rotterdams Slaakhuys wordt ‘Tribute by Marriott’ hotel

Frame Vastgoed en Odyssey Hotel Group hebben deze week definitief overeenstemming bereikt omtrent de opening van een hotel in het Slaakhuys onder het label Tribute Portfolio van Marriott Hotels. Daarmee is de eindfase van de transformatie van het monumentale Slaakhuys aan de Slaak in Rotterdam aange...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: